04.03.2024

II. Dönem Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi Başladı

Dini İhtisas Merkezimizde yaklaşık 8 ay sürecek olan II. Dönem Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitim Programı'nın başlaması münasebetiyle açılış programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa IRMAKLI, Dini İhtisas Merkezi Müdürümüz Salih DOĞAN, Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet CEYHAN, Selçuklu İlçe Müftüsü Selim YAZICI, Karatay İlçe Müftüsü Musa İMAMOĞLU ve Dini İhtisas Merkezimiz Eğitim Görevlileri, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlileri ve Aday Din Görevlilerinin katıldığı program, Eğitim Görevlisi Mahmut Hakkı BAYIR'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Açış konuşmasını gerçekleştiren Dini İhtisas Merkezi Müdürümüz Salih DOĞAN eğitim programının tanıtımını yaparak, eğitim kapsamında genç din görevlisi adaylarımızın din hizmetlerinin etkin bir şekilde yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi, beceri ve donanıma sahip olmalarının hedeflendiğini belirtti.

Strateji Geliştirme Başkanı  Mustafa IRMAKLI da yaptığı konuşmasında, din hizmetlerinin toplumun her kesimine etkili bir şekilde ulaştırılmasının önemine vurgu yaparak, adaylara büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.