11.09.2024

İlçe Müftüleri Toplantısı Dini İhtisas Merkezimizde Yapıldı

Dini İhtisas Merkezimiz, Konya İl Müftülüğü 2024 Eylül Ayı Mutat Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Prof. Dr. Ali ÖGE'nin başkanlığında gerçekleşen İlçe Müftüleri Toplantısı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet CEYHAN, Dini İhtisas Merkezimiz Müdür Yardımcısı Fatih KILINÇ, İl Müftü Yardımcıları Mustafa ŞİMŞEK ve Kuddusi UYSAL ile Konya ili ilçe Müftülerinin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda Dini İhtisas Merkezi Müdürümüz Salih DOĞAN tarafından "Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi" konulu bir tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Sunumda, verilen eğitimin amacı, içeriği ve aday din görevlilerinin mesleki gelişimine katkıları ayrıntılı bir şekilde ele alınarak, din hizmetlerinin kalitesini artırmada önemli bir role sahip olduğu vurgulandı.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali ÖGE'de, Dini İhtisas Merkezlerinin aday din görevlilerinin yetiştirilmesindeki kritik rolüne değindi. ÖGE, bu eğitimlerin, aday din görevlilerimizin bilgi, beceri ve ahlaki değerler açısından donanımlı bir şekilde topluma hizmet etmelerini sağladığını ifade ederek, bu konuda icra edilen çabaların takdire şayan olduğunu vurguladı.

İl genelinde yürütülen din hizmetleri, güncel sorunlar ve çözüm yöntemlerinin ele alındığı toplantı, fikir alışverişi ve öneriler ile sona erdi.