10.05.2023

Fatih KILINÇ

Eğitim Görevlisi
(Temel İslam Bilimleri)

1977 yılında Konya’da doğdu. 1991 yılında Havzan Nuraniye Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı. 1997 yılında Konya İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı ve buradan 2002 yılında mezun oldu. 2003 yılında Muğla ili Marmaris ilçesi Hisarönü Köyü Bördübet Mah Camii İmam-Hatibi olarak memuriyet hayatına başladı. 2004 yılı Eylül ayında başladığı Selçuk Eğitim Merkezinden 2007 yılında mezun oldu. 2004 yılında Arap Dili ve Belağatı alanında başladığı Yüksek Lisansını “İbn Düreyd ve Cemheratu’l-Lüga Adlı Eseri” konulu teziyle tamamladı. Kısa dönem askerlik hizmetinden sonra 2008 yılı Ağustos ayında Tunceli Cezaevi Vaizliği görevine başladı. Tunceli’de beş yıl görev yaptıktan sonra 2013 yılında Konya il Müftülüğüne İl Vaizi olarak naklen atandı. Konya İl Müftülüğünde Uzman Vaiz olarak görev yaparken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavda başarılı olması neticesinde, 17 09 2018 tarihinde Konya Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak atanan Fatih KILINÇ evli ve iki çocuk babasıdır.