10.05.2023

Muhammed Zahid SABIRLI

Eğitim Görevlisi
(Kur'an-ı Kerim)

1981 yılında Konya'da doğdu. İlkokulu Konya Ladik ve İstanbul Fatih'te okudu. 1994 yılında Meram Dere Kur'an Kursunda hafızlığını tamamladı. 2001 yılında Konya İmam Hatip Lisesinden, 2004 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümünden, 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünden, 2014 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

06.10.2004 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Burdur İli Çavdır İlçesi Söğüt Kasabasında İmam Hatip olarak memuriyet hayatına başladı. 2007 yılında Konya İli Meram İlçesi Evliya Tekke Köyü Camii İmam Hatipliği, 2010 yılında Konya İli Selçuklu İlçesi İmam-ı Rabbani Camii Müezzin Kayyımlığı görevlerinde bulundu. 2011-2014 yılları arasında Konya İl Müftülüğünün düzenlediği Aşere-Takrib Tayyibe Kursunu Mithat AÇA Hoca Efendi de Mısır Tariki üzerine tamamlayarak belgesini aldı. 2014-2016 yılları arasında Konya İli Meram İlçesi Hatıp Seyrantepe Kur'an Kursu öğreticisi olarak, 2016 yılında Konya İli Meram İlçesi Havzan Nuraniye Kur'an Kursun da görev yaptı. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat Bilimi dalında ki "Taşköprüzade Ahmet Efendi'nin Şerhu'l Mukaddime adlı eserinin Kıraat ve Tecvid ilimleri açısından incelenmesi" adlı Yüksek Lisans çalışmasına devam etmektedir.

Havzan Nuraniye Kur'an Kursunda Uzman Öğretici olarak görev yapmakta iken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavda başarılı olduğundan 16.05.2022 tarihinde Konya Eğitim Merkezi Müdürlüğüne (28.06.2022 tarihinde Konya Dini İhtisas Merkezine dönüştürülmüştür.) Kur'an-ı Kerim ve Kıraat Öğretmeni olarak atanmıştır. 2022 Yılı Eğitim Görevliliğine Geçiş Sınavı'nda başarılı olarak 06.02.2023 tarihinde de Eğitim Görevlisi kadrosuna atanan SABIRLI, evli ve 3 çocuk babasıdır.